Nieuws

Oktober 2017

Onze site is wat verouderd, maar we zijn op het moment druk bezig alles te updaten!

20 April 2013

Afgelopen dinsdag zijn ze van het RTL programma House Vision langs geweest voor opname's op ons bedrijf. Ze waren op een bungalowpark in de buurt en laten dan ook altijd iets zien van wat er in de omgeving te doen is. Ze hadden via de VVVsite  gezien dat wij rondleidingen op ons melkveebedrijf verzorgden voor familie's en groepen. Zo kon het dus gebeuren dat er tussen de drukke landwerkzaamheden door gefilmd werd bij onze koeien en kalfjes.

De uitzending staat gepland op zaterdag 5 mei om 17.30 uur op RTL4

22 Maart 2013

We kregen een poosje geleden een mailtje met de vraag; kunnen wij een trouwreportage op jullie boerderij? Nu hadden we dit nog nooit eerder gedaan, maar het leek ons wel een leuk idee om hier aan mee te werken.

Vandaag was het dus zover, er zijn o.a. foto's gemaakt bij de kalfjes, koeien en op het stro. Arian en Kim  hadden alleen pech dat er een harde oostenwind was en de temperatuur rond het vriespunt. Dus het was al met al wel een erg koude bezigheid. Ze hebben ondanks het weer toch nog mooie foto,s kunnen maken.

                        

                                

28 Februari 2013

Vandaag hebben we een melkvaars voor de fokkerij gespoeld. Embryotransplantatie heet dat. De vaars is eerst behandeld zodat er meerdere eicellen rijpen en is toen 3x ge´nsemineerd. De embryo's worden dan na 7 dagen {vandaag} uitgespoeld. De uitgespoelde embryo's kunnen vers in de draagmoeder worden ingezet of ze kunnen ingevroren worden. Wij hadden vandaag een goede spoeling. We hebben direct 3 embryo's ingezet in de draagmoederkoeien. { deze zijn ook 7 dagen geleden tochtig geweest} en de rest wordt ingevroren en later bij een van onze minder goede koeien die we als draagmoeder gebruiken ingezet. Ook wordt een deel van de embryo's verkocht.

Bij drachtcontrole door de dierenarts 3 weken na het inzetten bij de draagmoeders blijken ze alle 3 drachtig!

                     

   Donorvaars RR Rozalyn               Spoelen van de donor    Uitzoeken van de uitgespoelde embryo's

27 Februari 2012

Eind januari zijn we druk geweest met allerlei papieren rompslomp, het afsluiten van het jaar 2011 en plannen voor 2012. Niet alleen de financiŰle boekhouding maar ook de mineralen {mest}boekhouding. Voor 1 februari moeten wij onze eindvoorraden mest- en kunstmest doorgeven aan he LNV loket {Ministerie van Landbouw}, zodat zij kunnen controleren of wij onze mest verantwoord gebruikt en afgevoerd hebben.  In februari kwam er dan toch nog vorst, soms wel  -15 C of meer.  We konden de waterleiding aardig ontdooid houden en de melkrobots molken gewoon door, soms met de ijspegels eronder. Wel jammer voor alle schaatsliefhebbers en de elfstedentocht, maar wij waren blij dat het weer over was,want dit geeft toch altijd extra werk.

Na het vriezen van afgelopen periode is de vorst weer uit de grond en zijn we inmiddels weer begonnen met zodebemesten van het grasland.

22 November 2011

Na een zomer van weersextremen, hebben we nu een rustige en droge herfst. Dit is dan ook de tijd alles weer winterklaar te maken. Het maisland is nog wat los getrokken en de groenbemester gezaaid. Ook is er nog kalk gezaaid waar nodig was . De hooibouwwerktuigen zijn weer schoongemaakt, zoals de schudder,hark, opraapwagen en maaiers.

Ook is het water uit de ondergrondse leidingen van de beregeningsinstallatie gezogen zodat ze niet kapot vriezen. Verder zijn alle sloten nog schoongemaakt, zodat het water in de winter weer goed afgevoerd kan worden. Nu is het nog  afwachten wat voor winter het deze keer wordt, de meningen zijn nogal verdeeld van kwakkelwinter tot zeer strenge winter.

15 April 2011

Eens per maand komt bij ons de dierenarts langs voor bedrijfsbegeleiding, zo ook vandaag. Via de computer draaien we een lijst uit met welke koeien gecontroleerd moeten worden op drachtigheid {dit kan op +/- 35 dagen na inseminatie} en welke koeien nog niet gezien zijn voor tochtigheid. Dit wordt dan gecontroleerd met een echoapparaat.  Als er iets niet in orde is kan de betreffende koe  gelijk behandeld worden.

31 Maart 2011

De eerste mest is inmiddels weer uitgereden, de eerste dagen was het soms nog wat drassig.  Met de trekker en zodenbemester hebben we alle drijfmest op het grasland gebracht. Ook hebben we alle benodigde kunstmest inmiddels  gestrooid en kan het gras weer groeien.  Op het moment zijn we druk bezig het ma´sland te bemesten met de bouwland- injecteur, volgende week volgt dan nog het onderwerken van de groenbemester met de eg en het ploegen, zodat alles zaaiklaar is en er  ma´s gepoot kan worden. We hebben tot nu toe een erg mooi voorjaar gehad. 

24 September 2010

Vandaag is de klauwverzorger langs geweest, 3ß 4 keer per jaar worden onze koeien bekapt. Alle melkgevende koeien langer dan 100 dagen in lactatie en alle droogstaande koeien worden dan bekapt. Dit zijn er ongeveer 70 per keer. Hier zijn we dan de hele dag ongeveer druk mee. Klauwgezondheid is altijd erg belangrijk, maar bij robot melken helemaal want een kreupele koe loopt minder naar de robot en geeft minder melk.

17 Augustus 2010

Vorige maand nog druk geweest met beregenen, heeft goed geholpen, het gras hebben we zo  wel aan het groeien gehouden.  Maar nu was  het wachten op een paar mooie droge dagen om gras in te kuilen.  Afgelopen woensdag gemaaid [ 4de snee] en het meeste vrijdag ingekuild, op zaterdag nog een paar baaltjes gemaakt. 

Vorige week is er een melkrobot bijgeplaatst, deze is vandaag opgestart. Afgelopen winter waren  onze robots erg druk bezet. Nu er weer meer ruimte/ tijd is  komen de vaarzen weer beter aan bod om door robot gemolken te worden en krijgen wij weer minder werk om koeien op te halen.

29 Juli 2010

Juli en Augustus  is schoolvakantietijd, ook voor onze jongens, zij zijn deze vakantie druk geweest in de schuur de hokjes voor de jongste kalveren op te knappen. De hokken zijn groter gemaakt en er zijn nieuwe voerhekken en voerbakjes geplaatst. Tot slot is er gisteren een kalverdrinkautomaat geplaatst. De kalveren krijgen zo een keer of 4 per dag een portie melk en altijd op de juiste temperatuur en concentratie.

     

naar boven